fbpx

DIETY

Plan żywieniowo-treningowy zawiera:

  • ogólne zalecenia żywieniowe,
  • 7 unikalnych zbilansowanych jadłospisów rozpisanych na 3-5 posiłków,
  • 7-dniowy podstawowy plan treningowy.

Uwzględnia aktualny stan zdrowia.

KONSULTACJE

Jeżeli potrzebujesz konsultacji przed zakupem diety lub w trakcie stosowania planu żywieniowo-treningowego, możesz skontaktować się z naszymi specjalistami. 

Konsultacja odbywa się poprzez aplikację konferencyjną lub telefonicznie i trwa maksymalnie 30 minut.

Grupa 1

Aby rozwinąć opis kliknij w ikonkę z plusem

Kup
Dieta "zdrowe odżywianie"

dieta oparta na optymalnej dla danej osoby kaloryczności, zbilansowana pod kątem zawartości składników odżywczych takich jak białka, tłuszcze, węglowodany oraz witamin i minerałów, uwzględniająca ogólnie przyjęte zasady prawidłowego żywienia, zapewniająca dobre samopoczucie i zdrowie);

Dieta odchudzająca

dieta oparta o ujemny bilans energetyczny, zwiększająca spalanie kalorii oraz zmniejszająca ich spożycie, zapewniająca optymalny i zdrowy spadek masy ciała, jednocześnie tak skomponowana, aby dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych i mineralnych, dieta bazująca przede wszystkim na produktach naturalnych o niskiej kaloryczności, m.in. warzywach

Dieta zwiększająca masę ciała

dieta oparta o podwyższoną, w stosunku do aktualnych potrzeb danego organizmu, ilość kalorii spożywanych, zapewniająca optymalny przyrost masy ciała, uwzględniająca zdrowe produkty wysokoenergetyczne jak owoce suszone, orzechy, oleje

Grupa 2

Aby rozwinąć opis kliknij w ikonkę z plusem

Kup
Dieta dla kobiet w ciąży

dieta bazująca na ogólnie przyjętych zasadach prawidłowego żywienia zalecanych dla kobiet ciężarnych, rozszerzana o kolejne zalecenia żywieniowe w zależności od trymestru ciąży, zapewniająca odpowiednią podaż kalorii i optymalny przyrost masy ciała, oraz dostarczenie najważniejszych dla prawidłowego przebiegu ciąży składników mineralnych i witamin, w tym: kwasu foliowego, wapnia, żelaza, jodu, magnezu, witamin: A, D3, E, a także wielonienasyconych kwasów tłuszczowych

Dieta w cukrzycy

dieta oparta na wymiennikach węglowodanowych, bazująca na produktach o niskim i średnim indeksie glikemicznym oraz niskim ładunku glikemicznym, zmniejszająca spożycie cukrów prostych, wspomagająca wyrównanie gospodarki węglowodanowej organizmu

Dieta w cukrzycy ciążowej

dieta zgodna z zasadami żywienia kobiet ciężarnych w zależności od trymestru ciąży, oparta na wymiennikach węglowodanowych, bazująca na produktach o niskim i średnim indeksie glikemicznym oraz niskim ładunku glikemicznym, zmniejszająca spożycie cukrów prostych, wspomagająca wyrównanie gospodarki węglowodanowej organizmu, co jest niezwykle ważne dla prawidłowego przebiegu ciąży

Dieta w insulinooporności

dieta bazująca na produktach o niskim i średnim indeksie glikemicznym oraz niskim ładunku glikemicznym, zmniejszająca spożycie cukrów prostych, zapobiegająca wahaniom glukozy i insuliny, wspomagająca wyrównanie gospodarki węglowodanowej organizmu oraz obniżenie i utrzymanie prawidłowej masy ciała

Dieta w dnie moczanowej

dieta opierająca się na produktach ubogich w puryny, związki odpowiedzialne za gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie; zmniejszająca spożycie mięsa, ryb, roślin strączkowych oraz innych produktów sprzyjających rozwojowi choroby

Dieta przy nadciśnieniu tętniczym / wysokich cholesterolach

dieta ograniczająca spożycie tłuszczu zwierzęcego oraz soli, oparta przede wszystkim na świeżych warzywach i owocach, produktach z pełnego ziarna, a także chudym mięsie i nabiale; dostarczająca odpowiednie ilości antyoksydantów i witamin z grupy B działających ochronnie na organizm, a w szczególności na mięsień sercowy

Odżywianie dzieci i młodzieży

diety oparte na ogólnie przyjętych zasadach prawidłowego żywienia zalecanych dla dzieci i młodzieży w wieku 0-18 lat oraz na aktualnych Normach Żywienia, zapewniające odpowiednią podaż kalorii i utrzymanie właściwej masy ciała, oraz dostarczenie najważniejszych dla prawidłowego rozwoju młodego organizmu składników odżywczych, mineralnych i witamin, w tym m.in.: pełnowartościowego białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, witamin: A, D3

Grupa 3

Aby rozwinąć opis kliknij w ikonkę z plusem

Kup
Dieta w chorobie Hashimoto

dieta bazująca na produktach poprawiających pracę tarczycy oraz zmniejszających toczący się w organizmie proces zapalny, jednocześnie obniżająca i/lub utrzymująca prawidłową masę ciała; zapewniająca odpowiednią podaż jodu, selenu, żelaza, cynku, a także błonnika pokarmowego – kluczowych „wspomagaczy” leczenia żywieniowego; ograniczająca spożycie produktów wolotwórczych takich jak rośliny strączkowe, czy warzywa kapustne

Dieta po zawale mięśnia sercowego

dieta lekkostrawna, ograniczająca spożycie produktów wzdymających, ciężkostrawnych, zmniejszająca podaż tłuszczów i soli kuchennej, bazująca na świeżych pełnowartościowych potrawach dostarczających wszelkich niezbędnych składników odżywczych, mineralnych i witamin zapewniających szybki powrót do zdrowia i poprawę kondycji fizycznej

Dieta po udarze/wylewie

dieta zbilansowana pod kątem zawartości składników odżywczych, mineralnych i witamin, o zmienionej konsystencji – dostosowanej do możliwości chorego, o optymalnej i indywidualnie dopasowanej kaloryczności zapobiegającej niedożywieniu, stopniowo rozszerzana i modyfikowana w miarę poprawy stanu zdrowia

Dieta w chorobach nerek/wątroby/żołądka

dieta lekkostrawna, bazująca na produktach nie obciążających chorych narządów, ograniczająca spożycie potraw wzdymających, ciężkostrawnych; pełnowartościowa, o odpowiedniej zawartości białka, tłuszczu i węglowodanów, o zmniejszonej ilości błonnika pokarmowego

Dieta w chorobach jelit (zespół SIBO, zespół jelita nadwrażliwego, wrzodziejące zapalenie okrężnicy)

dieta opierająca się przede wszystkim na odpowiednio dobranych węglowodanach, dostosowana do konkretnej jednostki chorobowej, zależna od postaci choroby: biegunki/zaparcia oraz stanu jelit, bazująca na produktach pobudzających lub osłabiających perystaltykę jelit; zapewniająca odpowiednią podaż wszystkich niezbędnych dla prawidłowej pracy jelit składników pokarmowych, zapobiegająca wyniszczeniu organizmu

Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych

dieta zgodna z zasadami prawidłowego żywienia, eliminująca produkty odpowiedzialne za wywoływanie alergii i nietolerancji pokarmowych u danej osoby, oparta o pełnowartościowe zamienniki produktów wykluczonych

Odżywianie w trakcie procesu odchudzania dzieci, młodzieży

dieta oparta na ogólnie przyjętych zasadach prawidłowego żywienia zalecanych dla dzieci i młodzieży w wieku 0-18 lat jednocześnie uwzględniająca zasady diety odchudzającej dla danego przedziału wiekowego; zapewnia dostarczenie optymalnej podaży kalorii pozwalającej na zdrowy spadek masy ciała, oraz dostarczenie najważniejszych dla prawidłowego rozwoju młodego organizmu składników odżywczych, mineralnych i witamin, w tym m.in.: pełnowartościowego białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, witamin: A, D3

Odżywianie oparte na wynikach badań genetycznych

dieta dokładnie określająca rodzaj optymalnych do spożywania dla danej osoby produktów, zbilansowana pod kątem zawartości składników pokarmowych, zapewniająca zdrowie i dobre samopoczucie

Odżywianie w chorobach nowotworowych

dieta maksymalnie ograniczająca spożycie cukrów prostych, bogata w substancje ochronne dla organizmu – antyoksydanty, zapewniająca odpowiednią podaż kalorii oraz wszystkich niezbędnych składników pokarmowych; bazująca przede wszystkich na świeżych warzywach i żywności naturalnej, nieprzetworzonej

Dieta dla osób aktywnych fizycznie

dieta oparta na ogólnie przyjętych zasadach prawidłowego żywienia zalecanych dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, skomponowana w sposób zindywidualizowany, uwzględniająca ilość i rodzaj uprawianej aktywności, poprawiająca wydolność i ogólną formę danej osoby, zapewniająca odpowiednią podaż wszystkich niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu substancji odżywczych, witamin i minerałów)

Inne, nie wymienione diety specjalistyczne

diety dostosowywane do określonej jednostki chorobowej, zbilansowane i pełnowartościowe, eliminujące produkty niewskazane w danej chorobie; np. dieta ograniczająca spożycie miedzi w chorobie Wilsona